szerző:
hvg.hu

Kovács Béla Brüsszelben készült fotókat posztolt.

Kedden a kormánypárti Magyar Idők arról írt, hogy a jobbikos EP-képviselő Kovács Béla a hivatalosan Grúziához tartozó, de szakadár oroszbarát Abházia fővárosában, Szuhumiban van gyógykezelésen, ezért nem fogják tudni kihallgatni az ellene költségvetési csalás miatt indult ügyben.

Kovács azonban a Facebook-oldalán fotókat tett közzé, amelyeken Brüsszelben egy európai parlamenti épület előtt látható, kezében a német Bild keddi számával.

Kovács azt írta a fotókhoz: "Nem Abháziában bujkálok, hanem a munkahelyemen dolgozom, Brüsszelben."

Korábban Habony Árpád élt egy hasonló fordulattal, amikor felmerült a neve az Egyesült Államokból kitiltottak között ő Washingtonban fotózkodott egy aznapi újsággal a kezében, hogy így bizonyítsa, beengedik az USA-ba.

Kovács Béla ügyvédje a Magyar Nemzetnek egyébként azt mondta, az EP-képviselő el fog menni a gyanúsítotti kihallgatására július 19-én, legutóbb csak azért nem jelent meg, mert "vis maior jött közbe", az ügyvéd szerint Kovács ekkor beteg volt és kórházba került.

Kovács Béla maga a fotók mellett egy közleményt is kiadott, amelyben azt írta, "a Fidesz propagandasajtója megint hírt hamisított", mert bár "egészségügyi problémái miatt" nem tudott elmenni az előző ügyészségi meghallgatásra, de július 19-én feltétlenül Magyarországon lesz, és a hatóságok rendelkezésére áll. "Jelenleg az Európai Parlament orvosai látják el a gyógykezelésem" - tette hozzá.

Az Indexszel a Központi Nyomozó Főügyészség egyébként azt közölte, hogy nekik Kovács Béla ügyvédje mondta azt, hogy Kovács azért nem ment el a június 23-i kihallgatására, mert akkor Abháziában volt gyógykezelésen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"