szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy utas beszámolója alapján írta meg a bama.hu, hogy nem volt a helyzet magaslatán a Dombóvárról Pusztaszabolcsig közlekedő vonatpótló busz sofőrje.

Pusztaszabolcs helyett Székesfehérvár határában kötött ki az egyik vonatpótló busz sofőrje, mert nem ismerte az utat – írja a bama.hu egy utas beszámolója alapján, aki nemrég a Fishing on Orfű fesztivál után szeretett volna Pécsről Budapestre eljutni.

A vonatot választotta a hazaúthoz, még úgy is, hogy a vágányzár miatt egy szakaszon pótlóbuszra kell szállni.

Dombóvárig gond nélkül eljutott a vonat, ott átszálltak az utasok buszokra, de az amúgy is kétórás menetidő végül jóval több lett, mert a sofőr eltévedt. Telefonálgatni kezdett Székesfehérvár határában, és próbálta megtudakolni, egyáltalán hol van, hogyan jut el Pusztaszabolcsra. Az utas szerint a vezető utólag azt mondta: senki sem mondta meg neki, merre kell mennie, csak a célállomásról volt információja. Végül egy társa segített a sofőrnek célba jutni.

Pusztaszabolcson a vonat nem várta meg az eltévedt busz utasait, elindult Budapestre. Egy következő, menetrend szerinti vonattal tudtak csak tovább menni.

A lapnak a MÁV-tól azt mondták: a Volán Vonatpótló Konzorciummal van szerződésük, így a kérdésben a vasút nem kompetens, de ők is úgy tudják, hogy a busz valóban eltévedt, ezért érkezett késve Pusztaszabolcsra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!