szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liberálisok elnöke szerint az ötvenes évek óta nem volt olyan visszataszító állami gyűlöletkampány Magyarországon, mint amilyet a mostani kormány indított Soros György ellen. Fodor Gábor úgy látja: ez a felháborító, nem az üzletember tevékenysége, aki ráadásul harminc éven át sokat tett Magyarországért, sokszor éppen a magyar állam helyett.

Fodor Gábor megköszönte Soros Györgynek „azt az önzetlen segítséget”, amelyet Magyarországnak nyújt több mint három évtizede. A Liberálisok elnöke Facebook-oldalán tette közzé csütörtökön közzé a levelet, amelyben Gyurinak szólítja és tegezi az üzletembert.

Szerinte Soros György segítsége különösen most jelent sokat, amikor „a politikai hatalom képviselői nem szövetségest, hanem nyugati ügynököt”, ellenséget látnak a civil szervezetekben.

1988-1989-ben nem kis részben a Soros Alapítvány támogatásával tudták az új ellenzéki mozgalmak létrehozni szervezeteiket – emlékeztetett a Liberálisok elnöke, aki úgy fogalmazott: „Nem túlzás azt állítani, hogy a Soros Alapítvány tevékenysége kellett ahhoz a demokratikus, jogállami átalakulás megvalósulásához, amely az 1990-es rendszerváltásban és az azt követő sikeres évtizedben teljesedett ki”.

„Ellenségeket kereső ingerült ország, mindenre kiható hatalmi kontroll, kiszolgáltatott emberek, leszakadó rétegek és régiók: ezzé lett a Fidesz víziója Magyarországról” – véli Fodor Gábor.

Politikus azt üzeni Soros Györgynek: az egész országot elborító plakáthadjárat és a médiából ömlő propaganda ellenére sem gondolja azt a többség, hogy kárt okoznának „az általad is támogatott civil szervezetek”.

Fodor Gábor hivatkozik Soros György korábbi cikkére, amelyet a hvg.hu tett közzé. Ebben az üzletember azt írta: megtanulta, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani, azt a népnek magának kell kivívnia és megvédenie. A Liberálisok elnöke szerint a demokrácia úgy védhető meg, ha a demokratikus erők képesek egységesen fellépni a nyílt társadalom és a szabadság ellenségeivel szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Operatív törzs: nincs rangsor, logisztikai alapon tesztelnek az iskolákban

Operatív törzs: nincs rangsor, logisztikai alapon tesztelnek az iskolákban

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben