szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy fővárosi játszótéren jelentette be, hogy jövőre tovább bővül a családok adókedvezménye.

Jövőre, a családok évében a kormány tovább bővíti a családi adókedvezményeket az elfogadott költségvetési törvény szerint - jelentette ki az államtitkár a Bikás park játszóterén megtartott sajtótájékoztatóján.

Rétvári hozzátette: enyhítik a két gyermekes családok adóterheit, amelyek éves szinten 420 ezer forint kedvezményben részesülnek. Emellett a kormány vállalta, hogy 2017-hez képest négy év alatt megduplázza az általuk igénybe vehető családi adókedvezményt. Ez az intézkedés Magyarországon 390 ezer kétgyermekes családot érint.

Az államtitkár beszélt arról, hogy a kormány a családi adókedvezmények nyomán, 2010 óta 1900 milliárd forintot hagyott a családok zsebében, így - mondta - ma már elsősorban nem a jövedelem határozza meg, hogy ki mennyi adót fizet, hanem az eltartottak száma.

Az intézkedések közt említette, hogy a korábbi átlagos 32 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsot 15 százalékra változtatták, ám az adókedvezmények nyomán a családok még ettől is kevesebbet fizetnek. Ugyanakkor csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját, immár a középiskola első osztályáig jár az ingyen tankönyv, kiterjesztették a gyermekétkeztetési kedvezményeket és bevezették a Családi Otthonteremtési Kedvezményt is - sorolta a családok számára előnyös intézkedéseket az államtitkár. 

Rétvári szerint mindezek nyomán Magyarország egyre inkább családbarát országgá válik, és reményei szerint ennek köszönhetően "a demográfiai folyamatok továbbra is pozitív irányba mozdulnak el" - mondta a kormánypárti politikus a játszótéren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!