szerző:
hvg.hu

Előbb az önkormányzat nem támogatta az igazgató pályázatát, majd végül az Emmi is úgy döntött, érvényteleníti a pályázatot, és hiába nem volt más jelentkező, újat ír ki.

22 év után nem vezetheti tovább a makói József Attila Gimnáziumot (JAG) Rója István igazgató, akiért korábban tüntettek is a város lakói – írja a MakóHíradó.hu, amely az Emmitől megtudta, a minisztérium érvénytelenítette az iskola vezetésére egyedül pályázó Rója István pályázatát, és úgy döntöttek, új pályázatot írnak ki 3 hónapon belül. Az iskolát az új pályázat lezárásáig az igazgatóhelyettes vezeti.

A lappal az oktatási államtitkárság közölte, az Emmi oktatási államtitkára, azaz Palkovics László döntött a JAG igazgatói pályázatáról. Mint írták, a megbízási jogkör gyakorlója, vagyis az oktatásért felelős államtitkár – figyelembe véve a véleménynyilvánításra jogosultak véleményét, valamint a fenntartó véleményét – eredménytelennek nyilvánította az eljárást annak ellenére, hogy egyetlen pályázat érkezett az igazgatói székre. Hozzátették azt is, hogy a döntés az intézmény jövőbeni működését szolgálja, és a megújítás jegyében született.

Az igazgatói székért kihívó nélkül induló Rója pályázatát ugyanis a makói képviselő-testület idén tavasszal nem támogatta, a szülők viszont kiálltak érte, május 3-án több százan szimpátiatüntettek a JAG igazgatója mellett.

Rója István, aki az elmúlt 22 évben vezette a gimnáziumot, korábban részt vett a kockás inges tiltakozásban, kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, és szolidarított a miskolci tanárokkal is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!