szerző:
hvg.hu

Jövőre biztosan kap CT berendezést az Országos Kardiológiai Intézet – nyugtatott meg mindenkit az RTL Klub Híradójában az egészségügyi államtitkár. Közben az emberierőforrás-miniszter valami egészen hajmeresztőt közölt.

Balog Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van.

Az emberierőforrás-tárca vezetője megismételte, hogy az egészségügyet álhírekkel támadják: mindenki csak azt szajkózza, hogy melyik intézményben nincsen CT, miközben mostanra kétszer annyiban van, mint ahányban korábban volt.

Az Országos Kardiológiai Intézet (OKI) felszereltségéről a múlt héten beszélt egy hallgató a Klubrádióban. A nyugdíjas azt mondta, hogy az ő unokáját is nyitott mellkassal kellett másik kórházba szállítani, hogy elvégezhessék rajta a szükséges CT-vizsgálatot.

Hetente nyolc-tíz alkalommal fordul ez elő.

Akkor az intézet főigazgatója megerősítette az információt, s jelezte: többször is igényelték már a diagnosztikai berendezést, mindeddig sikertelenül.  

Az RTL Klub Híradója kedden Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt kérdezte az ügyről, aki közölte: jövőre már biztosan lesz CT az OKI-ban. Hozzátette továbbá, hogy most sem kell messzire vinni a betegeket, mert

van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!