szerző:
hvg.hu

A Fidesz-frakció szóvivője az N1TV munkatársával nem találta a közös hangot.

A kérdések közben kivonult keddi sajtótájékoztatójáról a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője, miután összeszólalkozott az N1TV újságírójával – írja a Magyar Nemzet Online az N1TV videója alapján.

Halász János a sajtótájékoztatón arról beszélt: a Fidesz választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől azzal kapcsolatban, tudott-e arról, hogy „a Jobbik antiszemita politikusa, Kulcsár Gergely feltehetően egy fiatalkorúval folytatott viszonyt”. Az ügyben folyó per tanúira hivatkozott, akik szerint a Jobbik elnöke tudott a fiatalkorú megrontásáról. 

Az N1TV újságírója ezután jelentkezett, hogy kérdezni szeretne. Arra volt kíváncsi, hogy a párt fordult-e hatósághoz az ügyben. Halász János úgy reagált, hogy zajlik egy per, ahol tanúk is állították ezt.

A fideszes politikus ezután közölte az újságíróval, hogy „ön az N1TV-től jött”, melynek a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány a kiadója, ami „a Jobbik pártalapítványától az elmúlt években nagyon sok pénzt kapott”. A riporter ezen a ponton közbevágott, és megjegyezte: Mészáros Lőrinc az Echo TV és Andy Vajna a TV2 tulajdonosa, a köztévé pedig a Fideszé.

Halász erre így vágott vissza: „Örülök, hogy jobbikos újságíróként itt van, és tulajdonképpen politikusként próbál viselkedni, ez egy sajtótájékoztató”. Szerinte a „Jobbik pártkatonái jelen vannak a sajtótájékoztatón, ez nagyon szomorú, de tudnak az alapítványuknál a kasszához fordulni”.

„A többiek itt sajnos kérdezni sem tudnak” – zárta rövidre saját sajtótájékoztatóját Halász János, majd elindult a kijárat felé, de még odavetette az N1TV újságírójának, hogy „Próbáljon meg viselkedni sajtótájékoztatón!”. „Ön meg válaszoljon, Halász úr, mert azért tart sajtótájékoztatót, ne haragudjon. Ez nem sajtótájékoztató volt!” – válaszolt vissza Kisberk Szabolcs.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!