szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi újraélesztését egy laikus kezdte meg, majd a vöröskeresztes önkéntesek folytatták.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra szerda délután egy 50 éves férfit. A középkorú férfi úszás közben lett rosszul, a vízből felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, majd folytatták a mellkas kompressziót a mentők kiérkezéséig, akik stabilizálták a beteg állapotát és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.

A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg a Balatoni Elsősegélynyújtó programját, ennek során közel 34 000 esetben nyújtottak már segítséget, és az elmúlt évek alatt ez volt a hatodik életmentő beavatkozás.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával segíthetik a telefonálók vagy SMS-küldők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021-ben berobban az elektromos autók piaca

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása