szerző:
hvg.hu

Kiemelt ügyről van szó, ezért várható, hogy már ősszel benyújtják a vádat, valószínűleg a Győri Törvényszékre.

Várhatóan szeptemberben emelnek vádat a bőnyi rendőrgyilkosság egyetlen gyanúsítottja ellen. Győrkös István bűnösségét tanúvallomások mellett több igazságügyi szakértői vélemény bizonyítja, az idős férfi akár életfogytiglant is kaphat – írja a szerdai Magyar Idők.

A Központi Nyomozó Főügyészség győri osztálya a kiemelt ügyben megtartotta az iratismertetést. Ezután harminc nap van a vádelőkészítésre, ami kétszer harminc nappal meghosszabbítható. A vádat várhatóan a Győri Törvényszékre nyújtják be.

A Győri Járásbíróságon múlt csütörtökön újabb három hónappal, október 27-ig meghosszabbította Győrkös István előzetes letartóztatását. A férfi várhatóan hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberöléssel vádolják meg, és lőfegyverrel való visszaélésért is felelnie kell, amit ráadásul engedély nélkül tartott eszközzel követett el.

A Büntető törvénykönyv szerint az emberölés többszörösen minősített esetéről van szó egyébként.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói tavaly október 26-án házkutatásra mentek ki a férfi bőnyi házához. Eleinte együttműködött velük, de később összevitázott velük, és a rendőröket nem engedte be. Visszament a házba, magához vette illegálisan tartott gépkarabélyát, és elsütötte a fegyvert, amikor belépett az ajtón az NNI főnyomozója. Pálvölgyi Péter azonnal meghalt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!