szerző:
- esel -

Örüljünk a jó híreknek: kinyílott a pitypang egyfelől, Pharaon magyar akart lenni másfelől.

Most, hogy egyértelműen kiderült, a magyar kormány mindennemű kontroll nélkül beengedi azt a húszezer idegent, akit be kell engedni, ugyanakkor az etnikai keveredés és a terrorfenyegetettség elkerülése érdekében ha kell, megállítja azt, akit meg kell állítani, legyen az a belga főváros vagy egy db. magyar-amerikai milliárdos, szóval mindezek után vessük a tekintetünket egy máig lezáratlan ügyre, amely annál rejtélyesebb, minél lezáratlanabb.

Emlékeznek még Ghaith Pharaon "professzorra", aki azért volt professzor, mert maga a miniszterelnök nevezte így, miután teljesen véletlenül összefutottak a budapesti jordán konzul fogadásán? Emlékeznek még arra, hogy az FBI és az Interpol által pénzmosás és terrorizmus-támogatás miatt körözött, idén januárban elhunyt szaúdi befektető éppen azért kaphatott a magyaroktól schengeni vízumot, mert nyíltan közölte, hogy majd később véletlenül össze szeretne futni Magyarország miniszterelnökével?

Nos, az Index most kiderítette: Pharaon egy akart lenni közülünk. A "professzor" annyira jól érezte magát nálunk, annyira jól mehetett az Orbán-család közvetlen környezetében való bizniszelés, a kastélyvásárlás, annyira tetszett neki a seregélyesi falunap és az Orbán-rezidencia közvetlen közelében megvásárolt ingatlan, hogy tavaly februárban honosítási kérelmet nyújtott be a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatalnál, ezt a BÁH azonban igyekezett elsunnyogni. Pharaon magyarrá akart válni. Ezt a szív- és lélekbeli magyarságot vonják meg tőle azok, akik ma már tagadják, hogy valaha is bizniszeltek vele.

Az Index szerint nem lehet pontosan tudni, mi lett Pharaon honosítási kérelmének a sorsa, akár meg is kaphatta a magyar állampolgárságot, ha mondjuk hajlandó arra, "hogy az ország közbiztonságát és nemzetbiztonságát ne sértse." Ennek könnyű is eleget tenni, hiszen olyan szerv már van, amelyik az ország közbiztonságát és nemzetbiztonságát sérti, ez a magyar kormány, és a biztonságsértésnek ezt a monopóliumát nem könnyű megingatni.

Pharaon sejk és üzletember úgy kapott tartózkodási engedélyt Budapesten, hogy - jelenlegi tudásunk szerint - semmiféle biztonsági ellenőrzésen nem ment keresztül. Az ország, amely a háború elől menekülőkben potenciális terrorveszélyt lát, és amelyik a belga fővárost meg egy 87 éves milliárdost akar megállítani nemzeti szuverenitása védelmében, simén beengedett az országba egy derék, idős vállalkozót, aki ugyan korábban szabadidejében segített az al-Kaidát, de ez egyrészt régen volt, másrészt nem tartozik Benjamin Netanjahura.

Örüljünk inkább a jó híreknek: kinyílott a pitypang egyfelől, Pharaon magyar akart lenni másfelől. Lenyűgözte őt a Cinege úti kilátás éppúgy, mint a puszta, az ország lakosainak, főleg a seregélyesieknek a vendégszeretete, üzleti partnereinek közvetlensége, családszeretete, a politikai helyzet fenyvesekkel vadregényes tája, Ady, Parti Nagy és Matolcsy költészete. Ki tudja, hány kastéllyal, befektetéssel, hány nem létező ujjlenyomattal gazdagította volna nemzetünket? Hány ország békés nukleáris programját segítette volna a Cinege útról? Hány arab országban keltette volna hazánk jó hírét?

De sajnos bevégeztetett. Így múlik el a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatal dicsősége.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megszigorítják a menekültekre vonatkozó szabályokat Németországban

Megszigorítják a menekültekre vonatkozó szabályokat Németországban

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi