szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bayer trágár és vulgár, romboló munkássága elfogadhatatlan a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, a társaság vezetője, egy pap szerint a publicista gyengíti a keresztény közösségeket, és ha szolgálnia akarja gyermekei jövőjét, "meg kell tisztítania beszédét és tollát".

Makláry Ákos görögkatolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke hosszú nyílt levélben szólítja meg és teremti le Bayer Zsoltot - a közleményt az Országos Sajtószolgálat révén publikálta. Valami történt Bayerrel, egy idő óta már a vulgaritás és trágárság került munkássága előterébe, kezdi a levél, majd azzal folytatja, hogy egyre szélsőségesebb és megosztóbb a megnyilatkozásainak tartalma. Július 12-i Helyzetkép című tévéműsorában szidta Ferenc pápát, "Vallottan protestáns keresztyénként hogyan képes ilyet tenni éppen a reformáció 500. évfordulóján, amikor Ferenc pápa gesztusai és szavai példaértékű ökumenizmust tanítanak?".

Bayer tevékenysége belülről, belső ellenségként gyengíti a keresztény közösségeket, Bayer "megoszt, rombol és botrányt okoz" szavaival. Nem értékek mellett érvel, hanem "ellenségeskedést kelt és gyűlöletet szít". "A vulgáris és trágár stílus nem stílus. A tiszteletlen és gyűlölködő beszéd hazug és visszaszáll kimondójára. Ha valóban szolgálni akarja gyermekei jövőjét, akkor meg kell tisztítania beszédét és tollát."

A közlemény kitér arra is, a Lovagkereszt átvétele után Bayer ígéretet tett stílusa megzabolására, ezt azonban nem tartotta be. Makláry szerint Bayernek elnézést kéne kérnie keresztény embertársaitól, Ferenc pápától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!