szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sérült állat nem tudott kikeveredni az iszap fogságából vasárnap este.

Egy sérült, sárba ragadt őzet mentettek ki szorult helyzetéből a Törökszentmiklósi és Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az őzről horgászok tettek bejelentést vasárnap kora este. Az állat Tiszapüspöki külterületén, a Tisza partján ragadt az iszap fogságába.

A kiérkező rendőrök látták, hogy az őz nem tud lábraá llni, a sárban folyamatosan elmerülnek a végtagjai. Először kötél segítségével próbálták meg felhúzni a meredek partoldalon, az őz azonban kihúzta a nyakát a hurokból.

A tiszai vízirendészek – akik egy természetvédelmi őrrel láttak el közös szolgálatot - hajóval siettek a segítségükre, és a folyó felől közelítették meg az állatot. A sérült őzgidát közös erővel kiemelték a sárból, a vadőr az állat ellátásáról, elszállításáról gondoskodott.

©

Az őz nem járt olyan rosszul, mint az az eltévedt vadmalac, amely pénteken a rekkenő hőségben a balatonszepezdi szabadstrand közelében heveredett le pihenni, és a kihívott vadász közelről fejbe lőtte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izgalmas új telefonnal jön ki a Google

Izgalmas új telefonnal jön ki a Google

Nem engedné az Apple, hogy egy kis cégnek körte legyen a logója

Nem engedné az Apple, hogy egy kis cégnek körte legyen a logója

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel