Mizsur András
Mizsur András
Tetszett a cikk?

Tovább dagad az LMP-s politikus zaklatós botránya.

Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem. "Rock and roll", "hősöm" (mondja az LMP-s kézben lévő Reflektor meg Szomszédok forever), mi? Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére. A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni

- írta Facebook-posztjában Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke.

Soproni ezt arra reagálta, hogy miután az LMP politikusát, Ungár Pétert minősíthetetlen viselkedése miatt (részegen fesztiválozókat zaklatott) kidobták a Nyitás fesztiválról, majd kitiltották az össze momentumos rendezvényről, többen Ungár mellett álltak ki, illetve a Momentumot kezdték el kritizálni.

©

Az LMP-közeli Reflektorblog azzal a szöveggel tette ki Facebook-oldalára az esetről szóló cikket, hogy "Rock and roll". Bogád Zoltán, Juhász Péter sajtósa pedig bizarrnak nevezte, hogy a Momentum Ungár “basztatásával” próbál politikai tőkét kovácsolni. “Egy fesztiválon megesik, hogy az ember bebaszik. S az is, hogy biztonsági őrrel keveredik vitába” - írta a korábbi újságíró a Facebookon.

A kommentek hatására Bogád odaírta, nem tudja, mi történt pontosan, de a zaklatás bárkitől elfogadhatatlan. A poszt azóta nem elérhető.

Megkeresésünkre Bogád azt írta, hogy amikor kitette a posztot, még nem tudta, hogy Ungár egy nőt és egy férfit zaklatott. “Nyilvanvaló, hogy bármilyen zaklatas elfogadhatlan, de egy ön és közveszélyes emberhez talán mentőt szokás hívni, nem pedig marasztalni, hogy aludja ki magát”, írta.

Soproni saját kifakadásához még annyit tette hozzá, hogy

 “mellesleg kurva jó, hogy a jobboldali és baloldali gondolkodók és politikusok – úgy tűnik – egy dologban egyetértenek: az alkoholizmus nem probléma Magyarországon.”

Eközben az LMP Facebook-oldalán közölte, hogy Ungár etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen a Momentum rendezvényén történtek miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"