szerző:
hvg.hu

Ha nem látják antiszemitának, akkor nem az.

Érdekes gondolatmenettel védi meg a Soros elleni plakátkampányt Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Figyelőben, Schmidt Mária hetilapjában. Köves elmondja, neki sem rokonszenves a Sorossal riogató, indulatkeltő kampány, de mégis tartózkodik attól, hogy antiszemitának nevezze.

"Nem hiszem, hogy alapjáraton az utca embere Sorosra mint a zsidók kvázi szimbólumára tekintene, sokkal inkább a kapitalista spekulánst látja benne. De ha kiállok a mellett, hogy ez bizony a második világháború előtti időszakot idéző kampány, és kifejezetten zsidóellenes, akkor éppen emiatt vehetik át ezt az értelmezést az erre fogékonyak. Tehát az antiszemitizmus visszaszorítása szempontjából éppen az ellenkező hatást érem el."

A logika világos tehát: amíg a gyűlöletkampányok célpontjának van bármilyen más tulajdonsága, mint hogy zsidó, illetve ez nincs konkrétan odaírva a plakátra, addig jobb hallgatni, mert hátha nem is a zsidókért jönnek, csak a kommunistákért, meg a szakszervezeti tagokért, meg a szocialistákért.

A kilincsorrúak pedig lehetnek a rómaiak is akár. Mit tudhatja az utca embere!

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Itthon

Soros-kampány: Netanjahu visszavonatta nagykövete elítélő nyilatkozatát

Az izraeli miniszterelnök, aki egy hét múlva Budapestre látogat, csak a lapokból tudta meg, mit üzent a nagykövet. Személyesen vonatta vissza a külüggyel a magyar kormány kampányáról szóló bírálatot. Az izraeli külügy szerint Soros György "folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát".

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben