szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az íjászsport elhatárolódik, de Nyitrai Zsolt helyi képviselő kiáll Fehér Farkas produkciója mellett. Az egri várból lőnek ki egy nyílvesszőt a Dobó térre pénteken.

Elhatárolódott a Magyar Íjászszövetség attól a mutatványtól, amelyet Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének támogatásával hajtanak végre Egerben.

A képen – bal oldalon – látható Mónus József "Fehér Farkas" az egri várból fog kilőni egy nyílvesszőt a Dobó térre augusztus 11-én 15 óra 52 perckor.

A Népszava szerint Nyitrai lobbierejét is bevetette, hogy megvalósulhasson a szövetség szerint kockázatos produkció. A város "józanabb erői" napok óta igyekeznek megakadályozni a veszélyes produkciót, több egyeztetésen próbálták jelezni kételyeiket. A lap forrásai szerint Mónus a várost és a hétvégi egri végvári vigasságok szervezőit megkerülve egyenesen Nyitraihoz fordult, hogy megajándékozná a várost ezzel az attrakcióval.

A politikus arra kérte a lapot, nézzék pozitívan a "bástyalövést", és ne riogassanak azzal, hogy valakit fejen talál egy derült égből érkező nyílvessző. Inkább örüljünk, hogy Mónus József, aki gyakorlott távlövő, növeli ezzel a város vonzerejét – mondta.

Román Péter, az íjászszövetség észak-magyarországi régióelnöke azt mondta, hogy látótávolságon belül nem lehet semmilyen élőlény vagy érték a nyílvessző útjában, a Dobó tér viszont tele van házakkal, kávézókkal, irodákkal. Más íjászok szerint nem olyan óriási szakmai bravúr Fehér Farkas bástyalövése, sok világbajnok íjászunk van, aki képes lenne rá. Igaz, egyikük sem lőne emberek közé, sőt az alapelvnek megfelelően még embert formázó bábúra sem. Ez veszélyes sportág, a versenyeken mindent megtesznek a biztonságért,

eget rengető butaságnak tartom, hogy valaki emberéleteket veszélyeztessen egy látványos attrakció miatt

– mondta egyikük.

Az íjász egyébként egy polisztirol ágyúra fog célozni, amelyet a Dobó tér elkordonozott területén állítanak majd fel, a közönség a kordonokon kívül várhatja a nyílvessző becsapódását. A területet a Fidesz által gyakran alkalmazott Valton Security Kft. biztosítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát

Vizsgálja Brüsszel a légitársaságok pénzvisszafizetési gyakorlatát

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Már a rendőrség is nyomoz az évek óta épülő szekszárdi uszoda miatt

Már a rendőrség is nyomoz az évek óta épülő szekszárdi uszoda miatt