szerző:
hvg.hu

Lefejezték négy vidéki lap vezetőségét a 24.hu szerint, és az egyikhez "fentről", a Mediaworkstől érkezik új főnök.

Pénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap vezetőit, valamint a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket – így értesült a 24.hu.

A Pannon Lapok Társaságát egy éve vette meg az a Mediaworks, amely hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, és idén ősszel előbbi be is olvad az utóbbiba.

Az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek, valamint a Fejér Megyei Hírlap vezető-főszerkesztőjének intenek búcsút.

A 24.hu kereste mindegyik érintettet, de egyikük sem akart nyilatkozni. Úgy tudni, közös megegyezéssel „oldják meg” a leváltást.

A vezetők elbocsátásának hivatalos indoka egyelőre nem ismert. A 24.hu információi szerint az egyik megyei laphoz a központból, vagyis a Mediaworkstől is érkezik vezető, és ez azt sugallhatja, hogy erősödik majd a központi befolyás ezeknél a megyei lapoknál. Megkeresték a Mediaworksöt és a PLT ügyvezetőjét, Kázmér Juditot is, választ egyelőre nem kaptak.

PLT: struktúraigazítás történik

A Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társaságának megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be, és péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakört megszüntetik. Mindez a Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamatának része – közölték pénteken.

A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került. A veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László, a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter, a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll. A Dunaújvárosi Hírlapot Várkonyi Zsolt főszerkesztő állvezeti, lapigazgatói munkakör nélkül.

A hírportálok főszerkesztője továbbra is Barankovics Ildikó – tették hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nincs többé hatótávpara: nagyon hasznos új funkciót kapott a Google Térkép

Nincs többé hatótávpara: nagyon hasznos új funkciót kapott a Google Térkép

Rekordnépszerű az EU a NER-ben

Rekordnépszerű az EU a NER-ben

Megcsinálták a mesterséges intelligencia saját Coelhóját – és hátborzongató idézeteket írt össze

Megcsinálták a mesterséges intelligencia saját Coelhóját – és hátborzongató idézeteket írt össze

Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor

Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Most egy ketrecharcos élőzött autózás közben, nem lett szép vége – videó

Vakvezető kutyája miatt nem akarnak lakást kiadni a látássérült fiúnak

Vakvezető kutyája miatt nem akarnak lakást kiadni a látássérült fiúnak