szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfő estére állt helyre az áramszolgáltatás a nyugat-magyarországi tájegységben, ahol a csütörtök esti vihar tépázta meg a rendszert. Nem tudni, pontosan hány háztartást érintett a napokig tartó áramszünet.

Hétfő estére állították helyre az áramszolgáltatást az Őrségben az E.ON szakemberei, a csütörtök éjszakai vihar okozta károk felszámolása azonban a következő napokban is folytatódik - közölte Varga Ivett, az áramszolgáltató szóvivője.

A Nyugat-Dunántúlon összesen 120 ezer fogyasztónál volt áramszünet az ítéletidő miatt, amely az áramhálózatban is súlyos károkat okozott. Kétezer ponton sérült a villamos hálózat, leszakadó ágak, fák dőltek a vezetékekre, oszlopok fordultak ki a helyükről.

Az E.ON munkatársainak száz kidőlt villanyoszlopot kellett felállítaniuk, 20 kilométernyi vezetéket kellett újra felépíteni.

A legnagyobb pusztítást az Őrségben végezte a vihar, Bajánsenyén például a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette, Velem közelében pedig egy lápos területen dőltek a vezetékekre fák, ott a helyszín megközelítése is komoly kihívást jelentett.

Varga Ivett elmondta azt is, hogy szakembereik ugyan mindenütt helyreállították az áramszolgáltatást, de több helyen a munka gyorsítása érdekében ideiglenes műszaki megoldásokat alkalmaztak, ezért a következő napokban itt még lehetnek rövidebb ideig tartó tervezett szünetek az áramszolgáltatásban, ezekről a települések polgármestereit előre tájékoztatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győrfi Páltól azt is megkérdezték, miért irtja ki a magyar népet

Győrfi Páltól azt is megkérdezték, miért irtja ki a magyar népet

Lakástűzben két ember meghalt Debrecen józsai városrészében

Lakástűzben két ember meghalt Debrecen józsai városrészében

367 forintba kerül egy euró

367 forintba kerül egy euró