szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kőszegi Csónakázó-tóban történt a több szempontból is tragikus eset.

Vízbe fulladt egy horgász hétfő délután a kőszegi Csónakázó-tóban – adta hírül a Nyugat.hu helyi hírportál. A tavon tilos az úszás, sőt a csónakázás is, a horgász – szemtanúk szerint – azért úszott be mégis, hogy kimentse a tó közepére repült etetőjét.

Egy szemtanú a lapnak azt mondta, próbálta lebeszélni a harmincas éveiben járó férfit, hogy beússzon a horgászeszköz miatt, mert a tóban nem véletlenül tilos az úszás.

"A közepe nagyon mély és hideg is, a szélén meg ki tudja, mennyire iszapos. Többször is elmondtam, hogy ne menjen be érte, nem ér annyit egy 500 forintos sz*r. Már el is feledkeztem róla, amikor észrevettem, hogy félmeztelenül áll a tó szélén. Odakiáltottam neki, hogy ne menj be érte, de nem hallgatott rám” – idézte fel a horgász.

Néhány perccel később a bajba jutott férfi már a tó közepén kapálózott, majd elmerült. A szemtanú azt mondta, hogy nem mert utánamenni, féltette az életét, várja a családja otthon.

A lapnak más szemtanúk azt mondták, hogy azt hitték, a horgász csak bohóckodik, úgy tesz, mintha nem tudna úszni. Mire rájöttek, hogy nem tréfáról van szó, már késő volt.

Végül csónakkal vitték ki a partra a horgász testét, újraélesztésére már nem volt esély.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért