szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerencsétlenség kedd reggel történt, az ELTE részvétét nyilvánította az elhunyt munkás családjának, de azt is jelezték: nem ők felelősek a tragédiáért.

Meghalt egy építőmunkás balesetben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Damjanich utcai épületének felújítása során kedd reggel, az intézmény közleményben nyilvánította ki részvétét a munkás családjának.

Az ELTE vezetősége azt írta: az intézmény felveszi a kapcsolatot az elhunyt családtagjaival, és egyeztet velük a segítségnyújtás, támogatás lehetőségeiről.

A munkás kedd reggel akkor halt meg, amikor lezuhant egy körülbelül 4 méter magas, ideiglenes gurulóállványról.

Az ELTE VII. kerületi, Damjanich utcai épületében folyó munka része egy nagyszabású, 15 épületre kiterjedő komplex energetikai felújítási programnak. Az egyetem 2017. március 31-én a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozásnak átadta a munkaterületet, ahol most is dolgoznak. A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit. A baleset miatt az egyetemet nem terheli felelősség, az épület felújításán dolgozó munkást a fővállalkozó alvállalkozója alkalmazta – közölte az ELTE.

A lakók is panaszkodtak a körülményekre

Az Index szerint a baleset helyszínén a hozzátartozók mécseseket gyújtottak. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központ épületét újítják fel, amelyben az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának kollégiumának is található. Az előző tanév végén indult a munka.

Az egyik lakó a szomszédból a lapnak azt mondta, hogy szerinte nem volt megfelelő az állványhoz felhúzott építési háló, és a gyalogosokat is két szánalmas tákolmánnyal próbálták védeni a leeső törmeléktől. Szombat este fél nyolckor csak azért hagyták abba a falbontást, mert a reggel hét óta tartó zaj miatt kihívták a rendőröket. Vasárnap aztán folytatták – mesélte még.

Az Index kereste a felújítást végző céget, valószínűleg egy nyíregyházi társaságról lehet szó, legalább is annak a neve szerepelt egy teherautón, amelyre fémelemeket pakoltak munkások. A megadott nyíregyházi számot hiába hívták többször is, senkit sem értek el.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

Válaszolt a kormánynak George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak