szerző:
hvg.hu

A 4-es metró állomásának tervezője esőbeállónak álmodta meg a beugrót, ahová jó ideje beköltöztek azok, akiknek nincs hol aludniuk.

Ahogy korábban megírtuk, korlátokat telepítettek a VIII. kerületi Rákóczi téren a 4-es metró állomásának épülete mellé, ahol korábban hajléktalan emberek vertek tanyát. A kihelyezett fémrudak kerékpártámaszokra hasonlítanak, de sokkal alacsonyabbak annál, hogy hozzájuk lehessen erősíteni egy biciklit.

 Az Urbanista blog felvetette, hogy elegánsabb lett volna tényleg bringatámaszokat kitenni a tetővel ellátott beugróba, ha már mindenáron kezdeni akartak valamit a problémával az illetékesek. De még jobb lett volna megkérni az épület tervezőjével egyeztetni a lehetséges megoldásokról.
 
A blog – ha hivatalos szervek nem is – megkereste őt, Dévényi Tamást, aki elmondta: cseretervet ajánl fel a mostani buhera helyére. A lapnak Dévényi elárulta, hogy eredetileg esőbeállónak tervezte azt a részt, és bár szerinte nem így kellene megoldani a hajléktalankérdést, ha mégis minden áron le akarják zárni a beugrót, akkor visszafordítható módon kellene megtenni. Például virágládákkal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!