szerző:
hvg.hu

Nagy Péter szimpatikus embernek ismerte meg a miniszterelnök bizalmasát, de a bírósági ügyeit nem említette neki.

Egészen lenyűgöző ok-okozati összefüggések bontakoznak ki abból az interjúból, amelyet Nagy Péter lelkész adott a börtönből a Magyar Nemzetnek. A néhány évvel ezelőtt még egy egyedi Jaguárral közlekedő (az autó azóta már nincs meg) pünkösdi karizmatikus közösségi lelkipásztor három büntetőügyben – köztük csalásban és sikkasztásban – érintett, de leginkább a körülmények áldozatának tartja magát. Szerinte a politika áll a büntetése mögött, egész pontosan az, hogy az előző választásokon a váci polgármesteri székért indult független jelöltként a Fidesszel szemben. Több korrupciógyanús ügyben pedig maga tett feljelentést.

Nagy Péter neve nemcsak a választási listán szerepelt, hanem évek óta ott van a a tízmillió forintot meghaladó adótartozók feketelistáján is. A lányával is volt egy közös cégük, ami miatt őt is eltiltották a cégvezetéstől. Az eddig is sok szálon futó életútnak itt ismét van egy érdekes leágazása, a lánya ugyanis nemcsak sikeres, befutott festőművész, akinek a képeit nagy összegekért árulják, hanem Habony Árpád barátnője is volt. A lap így nem hagyta ki a ziccert, hogy a miniszterelnök nyilvánosságot kerülő tanácsadójáról kérdezze az elítéltet. Nagy Péter azt mondta, az első benymása pozitív volt, de hozzátette: „a hitbéli meggyőződésem miatt semmilyen házasságon kívüli kapcsolatot nem tudok támogatni, elfogadni, jóváhagyni”.

Érezhetően feszültségforrást jelentett az is, hogy míg Nagy Péter a 2014-es választáson a Fidesszel szállt szembe, addig Habony Árpád a Fidesz legfelsőbb köréhez köthető tanácsadó. Üzletről vagy politikáról azonban nem beszéltek: „Tanácsokat sem adtam, ugyanis nem én vagyok az a szintű ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad. Különben arra kínosan ügyeltem, hogy különválasztva kezeljem az üzletet és a politikát a családtól”.Nagy Péter azt mondja, a bírósági ügyeit sem említette neki: „Soha egyetlen szóval nemhogy kérést, de jelzést sem adtam neki arra vonatkozóan, hogy börtönbe megyek. Nyilvánvalóan akkor lehetett volna másképp is, de ez tőlem idegen”.

A teljes interjút itt olvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

M0 bővítés: még mindig nincs kijelölt nyomvonal

M0 bővítés: még mindig nincs kijelölt nyomvonal

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót