szerző:
hvg.hu

Demeter Márta szerint nagyon hallgatag az MSZP a letelepedési kötvények ügyében, a párt azt mondja, ha tud valamit, tegyen feljelentést, vagy kérjen bocsánatot.

A pártból több mint fél éve kilépett - és frissen az LMP-hez igazolt - képviselő, Demeter Márta már a második lapinterjúban feszegeti, hogy az MSZP nem túl aktív a letelepedési kötvények ügyében. Most a Magyar Narancsnak azt mondta, Pharaon vagy letelepedésikötvény-program ügyben feltűnően hallgatag az MSZP. A képviselő ezeket az ügyeket viszi, mióta kilépett a pártból, látványosabb lett a munkája.

"Nem segít, ha egy kormányhoz kapcsolódó ügyben a sajtó egy ellenzéki párt egy tagjának személyes érintettségéről ír, és ez a párt nem tisztázza a helyzetet."

Demeter nem említett nevet. Az MSZP reagált: Ha Demeter Márta LMP-s képviselőnek bármilyen információja van arról, hogy konkrétan kik és milyen módon érintettek a letelepedési kötvények körüli visszaélésekben, akkor tegyen feljelentést. Ez nem csak erkölcsi, hanem jogi szempontból is kötelessége.

Nem először hangzanak el olyan állítások, amelyek belekevernék a szocialistákat a letelepedési kötvények bizniszébe, korábban Mesterházy Attilánál rá is kérdeztek ezekre a híresztelésekre, ám ő visszautasított mindenféle feltételezést. 

Az MSZP közleményben reagált Demeter nyilatkozatára: azt írták, ha a képviselőnek bármilyen információja van arról, hogy konkrétan kik és milyen módon érintettek a letelepedési kötvények körüli visszaélésekben, akkor tegyen feljelentést. Ez nem csak erkölcsi, hanem jogi szempontból is kötelessége. Ha nem tesz, akkor kérjen bocsánatot, mert azzal "azt bizonyítja, hogy az MSZP-t érintő megalapozatlan vádjait Ron Werber első kampánytanácsaként hangoztatta." Az érvelés utolsó mondata ott döccen, hogy Demeter jóval Ron Werber érkezése előtt is elmondta ugyanezt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

Videó: Tapadt az öreg Opel a Ferrarira, nem volt menekvés

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

A szlovákok a téli időszámítást tartanák meg, mi lesz Magyarországgal?

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!