szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség szerint csaknem egymilliárd forint kárt okozott Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. Emiatt már tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Továbbra is kiáll Simonka György mellett a Fidesz, a politikus vezetheti a dél-békési választókerületet – ezt mondta az RTL Híradónak a párt frakcióülése után Kósa Lajos. Pedig Simonka György korábbi cégének ügyében még nyomoznak.

A Magyar Termés Tész Kft. székhelye egy egyszerű pusztaottlakai házba van bejelentve, ott lakik a cég egyik résztulajdonosa, Simonka György édesanyja lakik. A vállalkozást a képviselő alapította, de már nincs benne tulajdonrésze. A társaság hiába nyert el 1,6 milliárd forint uniós és állami támogatást, közben 2 milliárdos adósságot halmozott fel ugyanis.

A társaság ügyeivel kapcsolatban hónapok óta nyomoz az ügyészség, csaknem egymilliárdos károkozás gyanúja miatt. A Magyar Nemzet értesülése szerint Simonka György két korábbi üzlettársát kiengedték az előzetesből.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője ezzel kapcsolatban az RTL Híradónak annyit mondott telefonon: a költségvetési csalás miatt nyomozás során a nyomozó főügyészség tizenhárom embert hallgatott ki gyanúsítottként, közülük ketten most is lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak. Egyik gyanúsított sem közszereplő, ezért róluk nem adható tájékoztatás – tette hozzá.

A parlamenti Fidesz-frakció távozó vezetője, Kósa Lajos szerint a szocialisták idején is elfordult már, hogy az ügyészség politikusokat vádolt, de mégsem kérték ki a mentelmi jogukat. Amíg ez nem történik meg Simonka György esetében, addig a párt kiáll mellette, választókerületi elnökként ő vezeti a felkészülést a jövő évi választásokra, és ő lehet a Fidesz egyéni képviselőjelöltje is.

Az ellenzéki Együtt szerint Simonka Györgynek távoznia kellene a közéletből.

Az RTL Híradó kereste pénteken Simonka Györgyöt a Fidesz sajtóosztályán keresztül, de nem tudták elérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

„Valóságos boszorkányüldözés zajlott” – próbálják kideríteni, ki szivárogtatta ki a Barátok közt végének forgatókönyvét

„Valóságos boszorkányüldözés zajlott” – próbálják kideríteni, ki szivárogtatta ki a Barátok közt végének forgatókönyvét

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra