szerző:
hvg.hu

Az ügyészség szerint csaknem egymilliárd forint kárt okozott Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. Emiatt már tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Továbbra is kiáll Simonka György mellett a Fidesz, a politikus vezetheti a dél-békési választókerületet – ezt mondta az RTL Híradónak a párt frakcióülése után Kósa Lajos. Pedig Simonka György korábbi cégének ügyében még nyomoznak.

A Magyar Termés Tész Kft. székhelye egy egyszerű pusztaottlakai házba van bejelentve, ott lakik a cég egyik résztulajdonosa, Simonka György édesanyja lakik. A vállalkozást a képviselő alapította, de már nincs benne tulajdonrésze. A társaság hiába nyert el 1,6 milliárd forint uniós és állami támogatást, közben 2 milliárdos adósságot halmozott fel ugyanis.

A társaság ügyeivel kapcsolatban hónapok óta nyomoz az ügyészség, csaknem egymilliárdos károkozás gyanúja miatt. A Magyar Nemzet értesülése szerint Simonka György két korábbi üzlettársát kiengedték az előzetesből.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője ezzel kapcsolatban az RTL Híradónak annyit mondott telefonon: a költségvetési csalás miatt nyomozás során a nyomozó főügyészség tizenhárom embert hallgatott ki gyanúsítottként, közülük ketten most is lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak. Egyik gyanúsított sem közszereplő, ezért róluk nem adható tájékoztatás – tette hozzá.

A parlamenti Fidesz-frakció távozó vezetője, Kósa Lajos szerint a szocialisták idején is elfordult már, hogy az ügyészség politikusokat vádolt, de mégsem kérték ki a mentelmi jogukat. Amíg ez nem történik meg Simonka György esetében, addig a párt kiáll mellette, választókerületi elnökként ő vezeti a felkészülést a jövő évi választásokra, és ő lehet a Fidesz egyéni képviselőjelöltje is.

Az ellenzéki Együtt szerint Simonka Györgynek távoznia kellene a közéletből.

Az RTL Híradó kereste pénteken Simonka Györgyöt a Fidesz sajtóosztályán keresztül, de nem tudták elérni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Évente több tízezer budapesti hajlandó fizetni azért, hogy sétáljon, és nem bánják meg

Évente több tízezer budapesti hajlandó fizetni azért, hogy sétáljon, és nem bánják meg