szerző:
hvg.hu

A termálfürdő szomszédságában élőkkel tavasszal közölték, hogy el kell költözniük, mert az önkormányzat utat és parkolót építene az ingatlanjaik területére.

Az ottaniak, többségük idős ember, bírósághoz fordultak, ahonnan pénteken kapták kézhez a jogerős döntést. Abban elutasították az önkormányzat kisajátításra vonatkozó kérelmét.

Az önkormányzat álláspontja szerint a fürdő parkolójának bővítése közérdek, a bíróság szerint azonban gazdasági érdekből nem sajátíthat ki területet az önkormányzat. Ha szükség van rá, megveheti piaci alapon, már persze, ha eladják neki a tulajdonosok.

Az ítéletet a település polgármestere, Horváth László is megkapta, ám nem akart nyilatkozni az RTL Klub Híradójának. Csak annyit mondott, hogy néhány nap múlva döntenek a következő lépésről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!