Mizsur András
Mizsur András
Tetszett a cikk?

Az Együtt folytatni fogja a korrupcióellenes aláírásgyűjtést, ha Gulyás ígéretével szemben a Fidesz mégsem támogatja az ellenzéki javaslatot.

Gulyás Gergely szavai megtették hatásukat. A Fidesz újdonsült frakcióvezetője, illetve az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának jelenlegi elnöke tegnap azt mondta Vágó Gábor korrupcióellenes népszavazási kezdeményezéséről, hogy kvázi felesleges: elég lenne, ha az aláírásgyűjtést támogató pártok törvényjavaslatot nyújtanának be a témában, a Fidesz támogatná azt.

Mint ismert, Vágóék, illetve a kezdeményezést támogató pártok (MSZP, LMP, Együtt, Momentum) azt szeretnék elérni, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetőségének elévülése 12 évre emelkedjen.

Az ellenzéki pártok közül az Együtt elsőként hétfőn jelezte, hogy megfogadja Gulyás tanácsát, és benyújtja saját javaslatát a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról szóló törvény módosításáról.

“Amennyiben a Fidesz mégsem támogatja a törvénymódosítást, folytatjuk aláírásgyűjtésünket a kérdésben”

– írta közleményében a párt. A javaslatot Szabó Szabolcs független képviselő adja be.

Azt nem tudjuk, hogy az Együtt javaslata megegyezik-e a Momentum Mozgalom által kidolgozott verzióval, amit hétfőn mutattak be.

Mindeközben a parlament honlapjára felkerült a Jobbik saját törvényjavaslata a témában. Vona pártja egyébként nem állt be Vágó népszavazási kezdeményezése mögé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője