Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fordított western zajlott délelőtt Felcsúton. A vonat ment, és mindenki az utasokat várta. Most már az EP-képviselők is átdöcögtek a Váli-völgyön.

A hvg.hu munkatársai hamarosan újabb részletekkel jelentkeznek.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzőbizottsága ma a sokat látott Felcsútra látogat, hogy megtekintsék a szellemvonatot. Ez Orbán Viktor falujába vonzotta a magyar sajtót, és több ellenzéki vezetőt.

Fél 10-kor mindenki a Puskás Akadémiánál várakozott, hogy a külföldi vendégek felszálljanak a vonatra, az azonban üresen távozott az arborétum, és az ottani Mészáros Lőrinc kezelésében lévő hotel felé. Hírek szerint mégis ott szállnak majd fel az EP-képviselők. Erről Hadházy Ákos (LMP) és Szigetvári Viktor (Együtt) is a sajtómunkásoktól értesült. A hírre mindenki autóval indult az üresen döcögő vonat után.

Angolul is jelzik: Orbán a leggazdagabb
©

Fél 11 előtt találkozott újra a vonat és a közönség – még mindig az EP-képviselők nélkül. A járat egyébként különvonat, ilyenkor nem is járna menetrendszerűen Felcsút büszkesége. A várakozást Szigetvári Viktor arra használta ki, hogy rögtönzött sajtótájékoztatót tartson.

Orbán Disneylandje

– így nevezte az Együtt politikusa Felcsútot a kisvasúttal. Szerinte Orbán az ország leggazdagabb embere, és puytini államot épít magának.

Negyed 12-kor az EP-képviselők még az arborétum melletti Puskás Ferenc Sport Hotelben vannak. Mészáros polgármester szállodája magánterület, így a politikusokat el tudják zárni a sajtó képviselőitől. A vonat még mindig utasokra vár.

Háromnegyed 12-kor jöttek ki a hotelből az EP-képviselők. Bent a projektgazdák arról próbálták győzködni őket, hogy minden szabályos. Deutsch Tamás azt mondta

négyszeresen túlteljesít a felcsúti vasút.

Ezt az EP-képviselő abból szűrte le, hogy 10 ezer utast ígértünk az uniónak, és 40 ezer volt a valóságban. Az állítást követően beszállt a küldöttség a vonat egyik vagonjába. A másik üresen maradt. A sajtót nem engedték fel, mert ez nem menetrend szerinti járat.

Fél 1-re átért a Pancho Arénához a delegáció. Itt egy rövid interjút adott a HVG-nek a delegációvezető. Ezek szerint a vasút kapcsán

látták, hogy működik.

Micsoda siker!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!