szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Puzsér Róbert kritikus, megmondóember és Bencsik Gábor Demokrata-újságíró Facebook-párharcából derült ki Orbán Viktor zöld ingének igaz története – vette észre a 444.hu. Orbán Viktor miniszterelnök világítóan zöld ingben jelent meg Tusnádfürdőn, majd pár héttel rá Kötcsén is.

 

©

Puzsér Róbert hosszan elemezte, hogy az "ízléstelen libafoszöld színt" Habony Árpád miért erőltethette Orbánra, és hogy az ő szempontjukból miért zseniális húzás ez. Azzal indít, hogy ebben "benne van mindaz a profizmus és alázat, amellyel Habony Árpád lefaragta a vékony kultúrmázat az egykori Soros-növendékről. Ami maradt, az egy falánk, lelátón szotyizó, kultúrát megvető pénzes proli: egy felcsúti autókereskedő", majd odáig vezeti az ívet, hogy ez már nyilván a választási kampány része, hiszen

"ki hiszi el erről az igénytelen, lepattant alakról, hogy milliárdokat parkoltat külföldön, hogy kastélyai vannak, hogy enyves mancsaival nap mint nap a magyarok zsebében turkál?"

Mire jött Bencsik Gábor válasza, amiből egy sokkal egyszerűbb verzió derült ki: Orbán Viktor tavaly fehér ingben érkezett Kötcsére, "elvegyült a hívek között, majd a kerti asztalok egyikéhez telepedvén, a hívekkel együtt elfogyasztotta az ebédet. Valamennyi étel bográcsban készült, szaftos, zsíros, paprikás volt –

Orbán Viktor, ahogy a jelen lévő urak nem csekély hányada, ebéd közben leette a szép fehér ingét."

Pecsétes ingben nem állhatott ki beszédet tartani, kerítettek neki egy másikat.

 

Ezt pecsétezte össze
©

Bencsik bejegyzéséből kiderült, az inget Takács Bencéről, a köztévé műsorvezetőjéről, a Puskás Akadémia korábbi kommunikációs igazgatójáról szedték le, hogy ráadhassák Orbánra, aki aztán ebben a zöld ingben tartotta meg beszédét.

 

A lecserélt ing
©

Bencsik szerint egyszerűen annyi történt, hogy Orbánnak megtetszett az ing, így néha abban mutatkozott.

"Mi több, idén abban jött Kötcsére is. És most jön a fordulat: a délutáni előadását már fehér ingben tartotta. Hogy most ebből mi következik (leette a zöldet?, elege lett a színéből?, ezzel üzent Sorosnak/Putyinnak/Kim Dzsong Unnak?), azt megint csak Puzsér Róbertnek kell megfejtenie."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól