szerző:
G. M.

Magyarországon is körbe futott, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) néven futó populista párt bikinis fenekekkel hirdeti magát. Nem csak az interneten, de olyan környékeken is, ahol nem szakítják le azokat azonnal. A kelet-berlini panelszörnyek árnyékában egy másik plakát is a szélsőjobbot hirdeti.

Új németek? - áll a plakáton a kérdés. Ez a kifejezés elvileg azokra vonatkozik, akik "migrációs háttérrel" rendelkeznek. Hogy mondjunk három példát: Mesut Özil, Sami Khedira, Jerome Boateng regnáló világbajnok focisták. Az AfD plakátján azonban nem így értelmezik a kifejezést.

Új németek? Csinálunk mi magunknak. Alatta egy terhes has látszik azok kedvéért, akik nem értenék. A nő fej nélküli ábrázolása jól illik egyes magyar kormánypárti politikusok világképébe, mely szerint a nő feladata az életben, hogy szüljön. De otthon legalább nem jelölik ki a politikai cselekvés és a nemzés összefüggését.

Vedd magadnak a bátorságot, Németország! - olvasható a plakát alján. Bár nekünk nem a vakmerőség jut a kamaszos szexizmusról az eszünkbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!