szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összegyűltek az agrárpártok, akkor mondták el a kisgazdák a hírt.

FKgP: Szó sincs felszámolásról
Cikkünk megjelenését követeőn szerkesztőségünket megkereste Balogh Károly, az FKgP elnöke, aki arról tájékoztatott: tévedés, hogy a párt felszámolás alatt állna, semmiféle ilyen eljárásról nincs tudomásuk. Egyben hansúlyozta: az írásban említett találkozónk Atyánszky György alelnök nem mondta, hogy az FKgP talán nem tud elindulni a 2018-as választáson.

Az úgynevezett Összefogás Magyarországért Párt MTI-nek küldött közleményéből derült ki, hogy a nagymúltú Független Kisgazda Párt ellen felszámolási eljárás van folyamatban.

A közleményben azt írták, Horváth János, a rendszerváltás utáni parlament volt korelnöke összehívott egy "Országos Kisgazda Egységesítő Küldöttgyűlés" nevű rendezvényt az Új Nemzeti Agrárpárt (ÚJ NAP) nevű szervezet elnökének, Pongrácz Imrének kálózi Zichy-kastélyába, ahol összegyűltek a különböző agrárpártok. 

A tanácskozáson képviseltette magát a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja, a Kisgazdapárt, a házigazda Új NAP, valamint az FKgP is Atyánszky György alelnök személyében, aki viszont elmondta, hogy az FKgP nem biztos, hogy el tud indulni a 2018-as országgyűlési választáson, mert felszámolási eljárás indult ellene. 

Az FKgP kivételével a másik három párt képviselői viszont úgy döntött, hogy "a kisgazda egység megteremtése érdekében" együtt kívánnak indulni a 2018-as parlamenti választáson, "mint a kisgazda eszmék – a hazaszeretet, a tisztesség, a józan paraszti ész, a racionalitás – képviselői". Ezt "kálózi megállapodásnak" nevezték el, és szerintük esélyt teremt arra, hogy a gazdatársadalomnak ismét legyen önálló politikai képviselete a magyar parlamentben.

Az Új Nemzeti Agrárpárt egyébként az Összefogás Magyarországért Pártból alakult át, a rendezvényen pedig felavattak egy mellszobrot is vitéz nagybányai Horthy István hősi halált halt kormányzó-helyettesről (Horthy Miklós fiáról).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Ezt kapcsolja be a Microsoft Teams programon, hogy elnyomja a háttérzajokat

Ezt kapcsolja be a Microsoft Teams programon, hogy elnyomja a háttérzajokat