szerző:
hvg.hu

Összegyűltek az agrárpártok, akkor mondták el a kisgazdák a hírt.

FKgP: Szó sincs felszámolásról
Cikkünk megjelenését követeőn szerkesztőségünket megkereste Balogh Károly, az FKgP elnöke, aki arról tájékoztatott: tévedés, hogy a párt felszámolás alatt állna, semmiféle ilyen eljárásról nincs tudomásuk. Egyben hansúlyozta: az írásban említett találkozónk Atyánszky György alelnök nem mondta, hogy az FKgP talán nem tud elindulni a 2018-as választáson.

Az úgynevezett Összefogás Magyarországért Párt MTI-nek küldött közleményéből derült ki, hogy a nagymúltú Független Kisgazda Párt ellen felszámolási eljárás van folyamatban.

A közleményben azt írták, Horváth János, a rendszerváltás utáni parlament volt korelnöke összehívott egy "Országos Kisgazda Egységesítő Küldöttgyűlés" nevű rendezvényt az Új Nemzeti Agrárpárt (ÚJ NAP) nevű szervezet elnökének, Pongrácz Imrének kálózi Zichy-kastélyába, ahol összegyűltek a különböző agrárpártok. 

A tanácskozáson képviseltette magát a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja, a Kisgazdapárt, a házigazda Új NAP, valamint az FKgP is Atyánszky György alelnök személyében, aki viszont elmondta, hogy az FKgP nem biztos, hogy el tud indulni a 2018-as országgyűlési választáson, mert felszámolási eljárás indult ellene. 

Az FKgP kivételével a másik három párt képviselői viszont úgy döntött, hogy "a kisgazda egység megteremtése érdekében" együtt kívánnak indulni a 2018-as parlamenti választáson, "mint a kisgazda eszmék – a hazaszeretet, a tisztesség, a józan paraszti ész, a racionalitás – képviselői". Ezt "kálózi megállapodásnak" nevezték el, és szerintük esélyt teremt arra, hogy a gazdatársadalomnak ismét legyen önálló politikai képviselete a magyar parlamentben.

Az Új Nemzeti Agrárpárt egyébként az Összefogás Magyarországért Pártból alakult át, a rendezvényen pedig felavattak egy mellszobrot is vitéz nagybányai Horthy István hősi halált halt kormányzó-helyettesről (Horthy Miklós fiáról).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!