szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A divattervezőt egyebek mellett az interneten talált, ügyeskedéshez tippeket kérő bejegyzések indították gondolkodásra.

Tűrhetetlennek tartja Náray Tamás, ha egy társadalomban a "megkerülésével" az "okosba'" meg az "ügyesbe'" legyenek a kulcsszavak, azt pedig kibírhatatlannak, hogy "olyan emberek határozzák meg az itteni életünket, akik vagy semmivel sem járulnak hozzá annak a fenntartásához, vagy itt sem élnek". Elfogadhatatlannak pedig azt, hogy "vallási, etnikai, nemi, vagy egyéb alapokon – például nő meg férfi – tesznek különbséget az emberek között".

A rendrakáshoz Náray szerint csak akarat és érdek szükséges – "ezek az igazi motivációk, a rühes sunyiság helyett" –, amit rögtön lehetne a "diplomák, érettségik és végzettségek állami tanúsító igazolásának a kötelezettségével indítani. És a hamisat börtönnel honorálni, azonnal".

Sőt, Náray szerint a szavazati jog sem jár mindenkinek alanyi jogon: az "élő, minimum egy éve fennálló adófizetéshez kellene kötni. A vonatkozó évi igazolással. És akkor az mondja meg, hogy hogy legyen, aki belead. És nem az, aki elvesz. Nem utolsó sorban mindez hatással lehetne a korrupció visszaszorítására is".

A divattervező bejegyzése végén hangsúlyozta: nem akar sem megmondó, sem okoskodó, sem politikus lenni, de két dolog, a stílus és a közeg nagyon zavarja Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!