szerző:
hvg.hu

A fűtési rendszert tavasz óta felújítják, még egy hónapba is beletelik, mire melegek lesznek a radiátorok.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a János Kórházban nincs fűtés, mert elromlott a kazán, bár az Állami Egészségügyi Központ szerint csak karbantartás van folyamatban és nincs is hideg. Az RTL Klub Híradója most arról adott hírt, hogy a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai Gyerekklinikáján is hidegek még a radiátorok, többen kabátban ülnek a folyosón.

A klinikán a tévé stábja azt tapasztalta, hogy itt valóban ferlújítási munkák folynak, az ott dolgozók szerint azonban ez tavasz óta tart, és még akár egy hónapig is eltarthat, mire a fűtési rendszer elkészül.

A Semmelweis Egyetem azt közölte a csatornával, hogy a teljes fűtési rendszert érintő energetikai felújítás van folyamatban, ezért három osztályt is átköltöztettek egy másik épületbe, illetve alternatív módszerekkel biztosítják a meleget, mint olajradiátorok, valamint a klíma fűtési funkciója.

A csatorna megkérdezte az ügyről, aki sommásan azzal oldotta meg a helyzetet, hogy

A fűtési szezon kezdetére mindenhol lesz fűtés.

A központi fűtést azonban már bekapcsolták, így a fűtési szezon végülis már elkezdődött, ezt az ellentmondást Balog a következő frappáns mondattal oldotta fel:

Ahol szükséges, ott bekapcsolják, ahol pedig a fűtés még nem működik, mert még nem sikerült üzeme állítani, ott pedig üzembe fogják állítani a lehető leggyorsabban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!