szerző:
hvg.hu

El akartak rabolni több gyereket is Visegrádon a szülők szerint – állította a Bors. A rendőrség vizsgálta az ügyet, az érintetteket is meghallgatták, de szerintük nem történt gyermekrablási kísérlet. A kapitányság közölte, a Bors cikke alaptalan pánikot kelthet.

A nyílt utcán akartak elrabolni gyerekeket Visegrádon – közölte kedd reggel a Bors több szülőre hivatkozva. Azt írták, múlt pénteken a 12 év alatti korosztály fociedzése után a gyerekeknek túl sokat kellett volna várniuk a sportpálya melletti megállóban a buszra, ezért néhányan úgy döntöttek, hogy az este fél nyolckor végződött edzés után lesétálnak egy megállót.

Az egyik édesanya a lapnak azt mondta, a hat gyerek egymástól egy kicsit leszakadva indult el az öt­perces sétára. A két megálló között voltak, amikor megállt a hátul haladók mellett egy fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon, aminek az ablakából kinyúlt egy kéz és megragadta a fiát.

"Szerencsére mellette volt az unokatestvére, aki bátran megfogta a bajba jutott fiam másik karját és elrántotta, majd együtt kiabáltak a többieknek, hogy fussanak. Ha nincs mellette, elrabolhatták volna szegényt" – idézték az édesanyát. Szerinte az egyik kislányt a rollerével próbálták elvinni.

Ezalatt a fehér kocsi továbbment, és a sofőr az árokban bujkáló többi gyerek mellé hajtott és a kocsi lámpájával vi­lágítva kereste őket, majd szerencsére feladta. A gyerekek beszámolói alapján a támadók nem szóltak hozzájuk, az arcukat pedig nem látták, mivel kapucnit viseltek. Ko­rábban már látták ezt a kocsit a focipálya körül cirkálni – mondta a lap szerint egy másik anyuka, akinek a gyermeke szintén érintett az ügyben.

A Bors szerint a rendőrség azonnal vizsgálatot kezdett, ezzel egyidejűleg fokozzák a rendőri jelenlétet. A szentendrei rendőrök az ügyben adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Egyelőre nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgálják – közölték a beszámoló szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Kedden reggel a Bors cikkének megjelenése után megszólalt a megyei rendőrség is. Közleményükben hangsúlyozták, hogy nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon, a lapban leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek. "Az írás ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen" – tették hozzá.

A Bors újságírójának a rendőrség korábban többek között azt írta, hogy feljelentés, bejelentés az üggyel összefüggésben nem érkezett hozzájuk a válaszadásukig.

"A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szereztek tudomást az ön által is megfogalmazott híresztelésről. Azzal kapcsolatban adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Válaszadásunkig az ügyben nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgáljuk" – írták a lap kérdésére.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Különös dolgokat találtak az autisták agyában, és ez jól jön az orvosoknak

Különös dolgokat találtak az autisták agyában, és ez jól jön az orvosoknak

Kitiltották a Parlamentből a Párbeszéd-frakció három munkatársát

Kitiltották a Parlamentből a Párbeszéd-frakció három munkatársát

Június közepén tárgyalja a lex CEU-t az Európai Bíróság

Június közepén tárgyalja a lex CEU-t az Európai Bíróság

Nyolc hónapig nem jár a vonat, mert építik a BMW-gyárat Debrecenben

Nyolc hónapig nem jár a vonat, mert építik a BMW-gyárat Debrecenben

Súlyosbították Radovan Karadzic ítéletét, élete végéig börtönben marad

Súlyosbították Radovan Karadzic ítéletét, élete végéig börtönben marad

Egy viszony miatt kellett lemondania a Warner Bros főnökének

Egy viszony miatt kellett lemondania a Warner Bros főnökének