szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előbb az uniós szabályozásnak kell változnia, utána követhetik le a tagállamok a szabályozást, és tilthatják be a nem bizonyított hatóanyagokon alapuló, placebohatású gyógyszerek kereskedelmét.

Sem a hatóságok, sem a gyógyszerészkamara nincs abban a helyzetben, hogy betiltsa a homeopátiás szereket, mondta el Hankó Zoltán a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a köztévén. Előbb az uniós gyógyszerkönyvnek kell változnia, utána pedig ezeket a változásokat leköveti a magyar szabályozás is. De az is baj, hogy sokan nem hisznek a modern, bizonyítékokon alapuló, nyugati orvoslásban, és "nagyon sokan vannak olyanok, akik hisznek a fájdalommentes, mellékhatás- és kockázatmentes gyógyulást ígérőknek".

A homeopátiás szerekről nemrég mondta ki a tudományos akadémiák szövetsége, hogy hatástalanok, illetve károsak lehetnek azért, mert a szedője eltántorodhat miatta az esetleg szükséges rendes orvosságok bevételétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!