szerző:
hvg.hu

Értelmes, fajsúlyos érvelés helyett közbekiabálások halmazát produkálta csütörtök este az ATV-ben Németh Szilárd és Molnár Zsolt.

Nehéz volt értékelhető részt találni a csütörtök esti Fidesz-MSZP-vitában az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, sokszor már csak azért is, mert időnként a kocsmákban megszokott közbekiabálásokkal szakították félbe a vitapartnerek az éppen beszélő ember nem mindig követhető gondolatmenetét.

Az MSZP-s Molnár Zsolt hívta vitára a Fideszt nemzetbiztonsággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben. A kormánypárt Németh Szilárd Fidesz-alelnököt küldte vitapartnernek, aki természetesen ki is használta az alkalmat a kampányolásra.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint az azeri baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban „minden hazugsággal telenyomják a sajtót”, semmilyen ügy nincs, mivel nem találtak semmilyen dokumentumot, információt, ami alátámasztaná azt, hogy Azerbajdzsán állítólag fizetett Magyarországnak Ramil Safarov kiadatásáért.

Németh Szilárd úgy látja: inkább az a valós probléma, ha „400 ezer ellenőrizetlen ember átnyargal az országon”, sőt, a Soros-tervben szerinte egyenesen az van legalább évi 1 millió illegális migránst, gazdasági menekültet kell befogadni Európában, nem menekülteket.

A bizottság MSZP-s elnöke szerint nem Soros-, hanem Rogán-terv van, és mint mondta: tiszteli Németh Szilárdot azért, hogy védeni próbálja a lehetetlent, a tervet, amit Rogán Antal és Habony Árpád kitaláltak. Míg a Soros-terv csak egy álprobléma, addig a kötvénybiznisz keretében „harmadcsepelnyi” kötvényest akarnak beengedni az országba mindenfajta nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül, miközben 500-600 ezer ember már kivándorolt az országból – tette hozzá Molnár Zsolt.

Németh Szilárd erre úgy érvelt: ha beengedjük a bevándorlókat, és lebontanának a kerítést, ahogy „a bukott Botka” mondta, olyan állapotok lennének, mint Brüsszelben, Németországban, „még többen fognák a sátorfájukat, oszt’ elhagynák az országot”. A fideszes politikus itt jegyezte meg, hogy a szögesdrótos kerítés szerinte gyönyörű szimbólum.

Molnár Zsolt cáfolta, hogy az MSZP be akarja engedni a menekülteket, illetve lebontaná a kerítést, ezt szerinte csak a Fidesz terjeszti. A kerítést egyébként erősen túlárazva építették – tette hozzá.

Németh Szilárd egy kérdésre azt válaszolta, hogy nem akarnak kerítést építeni a magyar-román határra is, csak akkor, „ha a románok nem végzik el a feladatukat”.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban a Fidesz alenöke azt mondta: az felhatalmazást és erőt ad a kormánynak, a kérdőíven szereplő hét kérdés között pedig egy olyan sincs, ami érintené az EU alapszerződését.

Molnár Zsolt szerint a nemzeti konzultáció álcája mögött Rogán Antalék több tízmilliárdért adatbázist építenek a Fidesznek. A „forró ősszel”, az őszi zavargásokkal kapcsolatos híresztelések is a Rogán-terv részei – vélte.

Németh Szilárd viszont azt állította: igenis vannak, akik zavargásokat akarnak kelteni, hogy ne legyen rend, mint Ukrajnában, Macedóniában, Spanyolországban, mert akkor „sunyi módon” végrehajthatják a Soros-tervet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!