szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Momentum támogatja a római-parti mobilgátról szóló népszavazási kezdeményezést – jelentette be a budapesti olimpia ellen már sikeres mozgalmat hirdető csapat.

Nem hagyhatjuk, hogy megint az emberek feje fölött hozzanak döntéseket az emberek életét befolyásoló ügyekben – indokolja a Momentum, miért támogatják azt, hogy a római-parti mobilgátról referendumon szülessen döntés. A kezdeményezés több szempontból is fontos szerintük: a Római-part hosszú évtizedek óta a pihenni, kikapcsolódni vágyó óbudaiak, fővárosiak közkedvelt célpontja, ennek a zöld szigetnek a megőrzése pedig közös ügyünk. Emellett pedig a partra tervezett mobilgát a hazai korrupció újabb ékes példája, mely drágasága ellenére a szakmai testületek szerint a kritikus árvízvédelmi problémára sem nyújt megoldást.

Vagyis a Momentum nem pusztán "az emberek pártjára áll", ahogy azt közleményükben írják, de állást is foglal az ügyben, méghozzá a mobilgát ellen.

A népszavazási kezdeményezéshez a jövő héttől már lehet gyűjteni az aláírásokat. Tarlós István szerdán azt mondta, a kérdés azonban rosszul van megfogalmazva, és annak nem lesz következménye a beruházásra nézve.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!