szerző:
hvg.hu

Jelenleg csak egy országnak van esélye arra, hogy hat év múlva atlétikai világbajnokságot rendezzen – és ez Budapest.

Korábban voltak olyan hírek, hogy afrikai országokkal versenyezhetünk a rendezésért, Kenya idén U18-as atlétikai vébét is rendezett, de az Inside The Games szakportál szerint az Afrikai Atlétikai Szövetség (CAA) elnöke, Hamad Kalkaba Malboum a héten bejelentette, a 2023-as dátum nekik korai, inkább 2025-re koncentrálnak.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség alelnöki tisztségét is betöltő afrikai elnök azt követően visszakozott, hogy találkozott a nemzetközi szövetség elnökével, ő pedig a 2025-ös rendezést támogatja Afrikában, Kenyán kívül házigazda lenne Algéria, Egyiptom, Marokkó, Nigéria és Dél-afrikai köztársaság is.

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben Gyulai Mártont, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkárát, aki azt mondta, számukra az afrikaiak 2023-at érintő visszakozása nem volt újdonság, informális csatornákon már értesültek erről.

„Ugyanakkor továbbra sem pontosította az IAAF, hogy mik az elvárások a 2023-as világbajnokság rendezésével kapcsolatban. Amint látjuk a feltételeket, akkor lehet arról beszélni, hogy akár Magyarország, akár más a 214 tagország közül képes lehet megfelelni ezeknek az elvárásoknak” – mondta a lapnak. Gyulai szerint nincs más IAAF-tagország, amely kifejezte érdeklődését a verseny megrendezéséért.

Korábban megírtuk, hogy olimpia nélkül is épülhet olimpiai stadion Budapesten, a kormány tervei szerint ugyanis tovább halad a csepeli atlétikai stadion beruházása, ahol a 2024-es budapesti olimpia nyitó- és záróünnepsége lett volna.

(Inside the games)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!