szerző:
hvg.hu

Ha azt hitte a kormány, a világ már elfelejtette az azeri baltás gyilkos 2012-es kiadatását, hát tévedett: az amerikai örmények körében már elindult a riadólánc: érkezik a korrupt magyar kormány minisztere Los Angelesben. Meleg pillanatok jöhetnek.

Nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt az 1956-os megemlékezést Kósa Lajosnak Los Angelesbe szervezni. A kinti örmény közösségek ugyanis nem felejtenek könnyedén, főleg ha olyan nemzeti sérelemről van szó, mint Ramil Szafarov, az azeri baltás gyilkos kiadatása Azerbajdzsánnak. A kormány 2012-es húzása mind a mai napig fájó seb az örményeknek, a két ország között a mai napig csak konzuli szintű diplomáciai kapcsolatok vannak, miután Örményország megszakította a diplomáciaiakat.

A Modern Városok Programért Felelős Tárca Nélküli Miniszter beszédet tart, a vacsora pedig jótékonysági célú, az oda befizetett pénz jótékony célra megy. Az amerikai örmények pedig már készítik magukat, az Armenian Life című lap figyelmeztet rá, a "korrupt magyar kormány" tagja vasárnap Los Angelesben teszi tiszteletét.

"A teljes morális csőd magyar vezetés szégyenteljes, és továbbra is csak szégyent tud hozni Európára és a civilizált világra. A mentegetőzések sora sem tudja az áldozat családjának és a világ örményeinek megsebzett igazságérzetét enyhíteni"

olvasható a cikkben.

Az örmény közösség minden alkalmat megragad a tiltakozásra, legutóbb Recep Tayyip Erdogan török elnök amerikai látogatásakor rendeztek csendes tüntetést, ami Erdogan testőrsége nem tudott tétlen nézni, megtámadta a tiltakozókat.

Úgyhogy elképzelhető, hogy Kósának is lesz pár kellemetlen pillanata Los Angelesben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!