Rövid nyilatkozatot adtak ki azután, hogy főrendezőjüket megnevezték a szexuális zaklatási ügyben. Marton László tagadja a vádat.

"A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik."

Ezt a rövid közleményt adta ki a Vígszínház sajtóosztálya azután, hogy Sárosdi Lilla a szexuális zaklatási ügyben megnevezte Marton Lászlót, a színház korábbi vezetőjét, jelenlegi főrendezőt. Marton szerint rágalom Sárosdi minden állítása, jogi lépések megtételét ígérte. Sárosdi ezután a hvg.hu-nak azt mondta, a bíróság előtt is fenntartja szavait, rengetegen állnak mellette a történetükkel.

A színháznak több kérdést is feltettünk – a többi között, hogy lesz-e bármilyen következménye annak, hogy Marton Lászlót megnevezték, mit tudtak az ügyről, illetve kinek hisznek, de egyik kérdésünkre sem kaptunk választ. Megkerestük a Színművészeti Egyetemet is, amely nem lép semmit az oktatójuk megnevezése után. Marton László nemcsak a Vígszínház főrendezője, hanem a vezetőség tagja is.

Gergely Márton Itthon

A Vígszínház a zaklatási ügyről: azt gondoljuk, amit a Katona

Van-e dolga a magyar színházaknak a Weinstein-üggyel és Sárosdi Lilla vallomásával? Ezt szerettük volna megtudni az elmúlt napokban. Hétfő óta leveleztünk a színházakkal, hogy pontokba szedett kérdéseinkre konkrét válaszokat kapjunk. Alább közöljük ezeket, az olvasó pedig döntse el, melyiket díjazza tapssal.