Rövid nyilatkozatot adtak ki azután, hogy főrendezőjüket megnevezték a szexuális zaklatási ügyben. Marton László tagadja a vádat.

"A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik."

Ezt a rövid közleményt adta ki a Vígszínház sajtóosztálya azután, hogy Sárosdi Lilla a szexuális zaklatási ügyben megnevezte Marton Lászlót, a színház korábbi vezetőjét, jelenlegi főrendezőt. Marton szerint rágalom Sárosdi minden állítása, jogi lépések megtételét ígérte. Sárosdi ezután a hvg.hu-nak azt mondta, a bíróság előtt is fenntartja szavait, rengetegen állnak mellette a történetükkel.

A színháznak több kérdést is feltettünk – a többi között, hogy lesz-e bármilyen következménye annak, hogy Marton Lászlót megnevezték, mit tudtak az ügyről, illetve kinek hisznek, de egyik kérdésünkre sem kaptunk választ. Megkerestük a Színművészeti Egyetemet is, amely nem lép semmit az oktatójuk megnevezése után. Marton László nemcsak a Vígszínház főrendezője, hanem a vezetőség tagja is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag

„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Márton Itthon

A Vígszínház a zaklatási ügyről: azt gondoljuk, amit a Katona

Van-e dolga a magyar színházaknak a Weinstein-üggyel és Sárosdi Lilla vallomásával? Ezt szerettük volna megtudni az elmúlt napokban. Hétfő óta leveleztünk a színházakkal, hogy pontokba szedett kérdéseinkre konkrét válaszokat kapjunk. Alább közöljük ezeket, az olvasó pedig döntse el, melyiket díjazza tapssal.