szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rövid nyilatkozatot adtak ki azután, hogy főrendezőjüket megnevezték a szexuális zaklatási ügyben. Marton László tagadja a vádat.

"A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik."

Ezt a rövid közleményt adta ki a Vígszínház sajtóosztálya azután, hogy Sárosdi Lilla a szexuális zaklatási ügyben megnevezte Marton Lászlót, a színház korábbi vezetőjét, jelenlegi főrendezőt. Marton szerint rágalom Sárosdi minden állítása, jogi lépések megtételét ígérte. Sárosdi ezután a hvg.hu-nak azt mondta, a bíróság előtt is fenntartja szavait, rengetegen állnak mellette a történetükkel.

A színháznak több kérdést is feltettünk – a többi között, hogy lesz-e bármilyen következménye annak, hogy Marton Lászlót megnevezték, mit tudtak az ügyről, illetve kinek hisznek, de egyik kérdésünkre sem kaptunk választ. Megkerestük a Színművészeti Egyetemet is, amely nem lép semmit az oktatójuk megnevezése után. Marton László nemcsak a Vígszínház főrendezője, hanem a vezetőség tagja is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton Itthon

A Vígszínház a zaklatási ügyről: azt gondoljuk, amit a Katona

Van-e dolga a magyar színházaknak a Weinstein-üggyel és Sárosdi Lilla vallomásával? Ezt szerettük volna megtudni az elmúlt napokban. Hétfő óta leveleztünk a színházakkal, hogy pontokba szedett kérdéseinkre konkrét válaszokat kapjunk. Alább közöljük ezeket, az olvasó pedig döntse el, melyiket díjazza tapssal.