szerző:
hvg.hu

Nem kedvelem Sorost, de tragikomikus, hogy már másodszorra plakátolják vele tele az országot - mondta a Magyar Nemzetnek az Antall-kormány egykori külügyminisztere.

Biztos, hogy nincs Soros-terv, Sorosnak vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amelyeket a szájába adnak, hazugságok - mondta Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, az Orbán-kormány korábbi oslói nagykövete a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Jeszenszky arról beszél, hogy a kormány nemzeti konzultációs kérdőívét nem küldi vissza, mert szégyenteljesnek tartja, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját, "aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet".

Az Antall-kormány külügyminisztere azt mondta, hogy nem kedveli Sorost, mert bár a rendszerváltás előtt sok jó ügyet és személyt támogatott, utána sokszor unfair ellenfele volt Antalléknak. És például a bevándorlás ügyében eltér a véleményük, mondja Jeszenszky, de ettől még tragikomikusnak tartja, hogy már másodszor teleplakátolják vele az országot.

A volt miniszter szerint egyébként a Brüsszellel való összetűzések miatt az uniós tagságunk nincs veszélyben, a jóindulat azonban igen, amely a 2020 utáni támogatások mértékében még gondot okozhat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!