szerző:
hvg.hu

A rendező rendes tagja a Magyar Művészeti Akadémiának. A szervezet még nem reagált az őt ért vádakra.

A Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem már reagált arra, hogy Sárosdi Lilla megnevezte Marton Lászlót egykori zaklatójaként. A teátrum elfogadta Marton lemondását a főrendezői posztról, az egyetem pedig – saját kérésére, a helyzete tisztázásáig – felfüggesztette oktatói pozícióját.

Marton tagja a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA) is – a színházművészeti szekcióban foglal helyet –, ez a szervezet azonban egyelőre nem nyilatkozott meg az ügyben.

Az MMA-tagság – írja a Kettős Mérce – nem csupán tiszteletbeli cím: komoly juttatások járnak vele, a tagok életjáradékot kapnak. A rendes tagok havi bruttó 290, a levelező tagok 220 ezer forintot.

A lap azt szerette volna megtudni a szervezettől, hogy terveznek-e bármilyen lépést Martonnal szemben azután, hogy több nő is jelezte: a rendező korábban szexuálisan zaklatta őket. Egyelőre azonban csak annyit válaszoltak, hogy a kérdésre a törvényi határidőn belül válaszolni fognak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!