szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dúró szerint nem szabad népszerűsíteni semmi olyat, ami a katasztrofális demográfiai helyzetet súlyosbítja.

Nem hagyta szó nélkül a jobbikos Dúró Dóra, hogy az MTI azzal a címmel tudósított sajtótájékoztatójáról, hogy "A jobbikos Dúró Dóra szerint pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is". Dúró egy kérdésre válaszolva mondta ezt, amit az MTI külön hírben hozott. A kampányfinanszírozásról szóló sajtótájékoztatóról is beszámoltak. Itt Vona Gábor október 23-i szavaira kérdeztek rá, aki arról beszélt, nem érdekeli, hogy ki a konzervatív és ki a liberális, már nem azt nézi, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt.

Az MTI szerint Dúró azt mondta, minden magyar állampolgárt szeretnének képviselni, és azokat várják, akik azonosulni tudnak értékrendjükkel. Arra a kérdésre, hogy ez a melegekre is vonatkozik-e, azt felelte: ha valakinek ilyen a szexuális irányultsága, de úgy érzi, hogy a Jobbik képviseli az ő érdekeit, akkor örülnek neki, ha rájuk szavaz.

Dúró később a Facebook-oldalán reklamált: szerinte az MTI csúsztat, mert ő azt mondta, "minden magyar állampolgárt szeretnénk képviselni, és azokat várjuk szavazótáborunkba, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével – ezt válaszoltam a provokatív kérdésre, szóval persze, felőlem akár Terry Black vagy Orbán Viktor is szavazhat a Jobbikra, attól még megvan a véleményem róluk".

Majd a posztban kifejtette, nem támogatja a homoszexuálisok házasságkötését,

"de a már sajnos törvénybe foglalt, bejegyzett élettársi viszonyuk regisztrálását sem, gyerekek örökbefogadását is ellenzem esetükben. Betiltanám a provokatív, tömeges garázdaságot megvalósító Pride-ot, sőt az efféle homoszexuális propagandát kitiltanám a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozikból is, ahol évről évre helyet kapnak szintén a Fidesz jóvoltából. A magyarság felemelkedésének biztosítását abban látom, ha férfiak és nők szabad elhatározásán alapuló házasságokba születnek gyermekek. A magyarság legnagyobb problémája jelenleg a katasztrofális demográfiai helyzet, ezért sem szabad semmi olyat népszerűsíteni, ami ezt súlyosbítja."

A jelek szerint a néppártosodó Jobbiknak is vannak határai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!