szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gyorma utcai házak mögött húzódó löszfal széléhez közel nyár óta két társasház épül. A fal a településen több helyen megcsúszott, leomlott már, ezért tartanak a lakók az építkezéstől.

A Gyorma utca feletti löszfalon jókora repedések látszanak, az abba vájt egyik pincében hullik a mennyezet. A 25 négyzetméteres helyiség egy részét fel kellene tölteni ahhoz, hogy a fölötte zajló építkezés biztonsággal folytatódhasson, a tulajdonos azonban ezt nem hajlandó megengedni. Emiatt az egyik társasház építése le is állt.

A beruházó Nagy-Trigon Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint számos szakvéleményt kértek már be, ezek mindegyike építésre alkalmasnak minősítette a területet. Szűcs Istvánné azt is elmondta az RTL Klub Híradójának, hogy többször is megpróbáltak megállapodni az érintett pince tulajdonosával, de végül elzárkózott az egyezségtől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!