szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyes politikusok igen, az utasok nem észleltek káoszt a metrópótlásnál, de a járművezetők túlterheltségéből még lehetnek gondok.

Egyelőre jól vizsgázott a metrópótlás Budapesten, a 3-as metró felújításának első napján elmaradtak a nagy dugók – még ha az MSZP-s Horváth Csabának ezt eléggé nehezére esett is belátnia. Ugyanakkor maradtak kérdések és problémák. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnök azt mondta a hvg.hu érdeklődésére, hogy menetrendi problémák voltak, az egyes pótlóbuszok nem tudták tartani a tervezett indulást. Ugyanakkor azt tapasztalták, hogy sokan óvatosságból nem használták a tömegközlekedést, kevesebb ember volt a pótlójáratokon.

A másik gond a munkakörülményekkel van. Mint azt pénteken már lehetett sejteni, a vezetőknek nincs elég idejük pihenésre, csúcsidőben konkrétan semmi, azaz nem tudnak kiszállni a járműből. Ez a csúcsidő reggel 6:30-7 órától 8:30-ig tart, délután pedig hosszabban elhúzódik. A szakszervezet szerint az is segítene az emberek eloszlásán, ha a végállomásokon nem csak az első buszokra tudnának felszállni.

Nagy kérdés, hogy az egyéves felújítást hogy fogják bírni az amúgy is fokozottan terhelt járművezetők.

A BKK-nál is érdeklődtünk az első nap tanulságairól és a szakszervezet észrevételeiről, eddig még nem reagáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között