szerző:
hvg.hu

Befejeződik a média-rendszerváltás azzal, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonába került Echo TV december elején a Nap TV egykori épületében megkezdi a működését - mondta Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes a Magyar Idők egész oldalas interjújában.

Nem furcsa, hogy az új Echo TV a Gyárfás Tamáshoz kapcsolódó egykori Nap TV korábbi épületében indul, "inkább elégtétel ez, és a média-rendszerváltás befejezése" - közölte Szikszai Péter, a csatorna vezérhelyettese, akivel egy egész oldalas interjú jelent meg a Magyar Időkben.

Azt mondta, azt tervezik, hogy a PestiSrácok újságírói ünnepélyesen verik majd le a Nap TV emblémáját az egyik épület homlokzatáról. Közölte azt is, hogy az új Echo TV lesz a régi Hír TV a jobboldali tévénézőknek.

Simicska Lajos érdekeltségétől azt mondta, néhány hét alatt 50 dolgozó ment át hozzájuk a Hír TV-től.

"Szégyelltek bejárni a Hír TV-be, becsapták őket, hogy nem lesz 180 fokos fordulat, aztán egyik nap megjelent a képernyőn Alinda és ballib vendégei, aztán portréműsort kellett forgatni Sas Józsival, másnap meg a Pride-ról mint a tolerancia legnagyobb ünnepéről tudósítani a híradóban" - közölte.

"Végül megjött a közismerten kiegyensúlyozott Kálmán Olga az ATV-ből, aki egy mozdulattal lehúzta a vécén a Hír TV több mint tízéves múltját".

Szerinte ezek után csábítani senkit nem kellett. "Aki úgy érezte, a jobboldali médiába tartozik, azt örömmel fogadtuk. De volt egy határ. Aki látványos pálfordulást követett el a G-nap után, azzal nem akartunk együtt dolgozni" - tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!