szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó szerint ahogy az élet más területein is, a magyar politikában is előfordulnak a zaklatások valamilyen formában. A zaklatások kapcsán elmondta, hogy pozíciótól függetlenül senkinek nincs joga megalázni másokat.

A politikus a Hír Tv reggeli műsorában egy műsorvezetői kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Parlamentben is előfordul a zaklatásnak bizonyos formája, például amikor a férfi képviselők minősítik a női képviselőket: „azért, mert nők vagyunk úgy érzik, hogy beszólhatnak”.

Az MSZP-s képviselő felháborodva ecsetelte, hogy szerinte nem számít, hogy a zaklatást elkövető személy mit ért el, senkinek nincs joga megalázni másokat. „Iszonyatosan ki vagyok akadva, amikor védik ezeket az embereket” – tette hozzá Bangóné.

Elmondta továbbá, hogy annak ellenére, hogy a KDNP hangoztatja a vonatkozó törvény szigorúságát, szerinte még sincs eléggé határozott fellépés a zaklatók ellen. „Vezetőszáron kellene elvezetni Marton Lászlót és Kerényit” – fakadt ki a politikus.

Bangóné elmondta, hogy a társadalomnak és a politikának is nagy felelőssége van a hasonló esetek visszaszorításában és kiemelte, hogy a nyilvánosságra került esetekben rendszerint jelen volt a hatalommal való visszaélés. „A legnagyobb bűn, hogy a politika nem akarja elismerni, hogy ez óriási probléma a magyar társadalomban” – fogalmazott a képviselő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!