szerző:
hvg.hu

A kaposvári városvezetés korábban a kétfarkúsok akcióik nyomán megtiltotta például a helyi járdák és utak lefestését.

Ezúttal Tóth Barnabás, az MKKP kaposvári elnöke akciózott a Cseri-parkban: egészen pontosan fehér festékkel fújt egy stencil segítségével Menő Manót és kétfarkú kutyát a gyepre. Mindezt többen is videóra vették, köztük Berkecz Balázs, a helyi Együtt politikusa.

Épp csak végzett Tóth, amikor megjelent a helyszínen hat rendőr, akik közül a legmagasabb rangú – egy alezredes – igazoltatta.

Berkecz többször is rákérdezett, hogy mi az intézkedés oka, de az alezredes közölte, mivel nem őt igazoltatja, nem is érdeklődhet. Az egyenruhás végül még azzal is megfenyegette, hogy előállítja, ha nem hagyja abba a faggatózást.

Amikor Tóth tette fel ugyanazt a kérdést, a rendőr közölte: általános igazoltatásról van szó. Ilyen egyébként a jogban nem létezik – hívta fel korábban a figyelmet a Társaság a Szabadságjogokért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!