szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Navracsics Tibor fideszes uniós biztos az egész Soros-kampányt a választási kampány retorikai elemének tartja. Egy kecskeméti fórumon újra megerősítette, sőt azt is hozzátette, hogy mire alapozza a kormány a kampányát

A magyar kormány arra az egy vagy két Soros György által írt újságcikkre alapozza a kampányát, de újságcikkeket nem szokott az Európai Bizottság munkaterv részévé tenni. – mondta Navracsics az
tanúsága szerint egy kecskeméti fórumon. Az index.hu által szemlézett video szerint hozzátette, hogy "az Európai Bizottság a saját munkarendje szerint halad. Az Európai Bizottságnak azok a lépései, amelyek a migrációs kérdéssel kapcsolatban születtek, ezek nagyjából már 2014-ben megfogalmazódtak". Navracsics ezzel a kijelentésével már szeptemberben kihúzta a gyufát a kormánynál: Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes például gyakorlatilag lehazaárulózta az uniós biztost. Erre reagált is akkor Navracsics, aki szerint nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki hazaárulással vádolta meg, és hozzátette, "különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk". Semjén kijelentésére most is reagált, kicsit rövidebben: Én nem örülök annak, ha hazaárulónak neveznek, szerintem Semjén Zsolt is tudja, hogy nem vagyok az.
Ezen a kecskeméti fórumon arról is beszélt a fideszes uniós biztos, hogy milyen sajnálatos, hogy "sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatunk veszekedést. Márpedig Magyarország Európa alapvető része".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása