szerző:
hvg.hu

Az intézmény állítása szerint véletlen baleset történt, ami nincs összefüggésben az épület nyílászáróinak állapotával.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium vezetője szerda délelőtt megerősítette a hvg.hu-nak, hogy megsérült két diákjuk kedden az egyik óraközi szünetben. Bese Benő tájékoztatása szerint „a szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt”.

Az egyik diák agyrázkódást szenvedett, társának kézfején az ablaküveg vágásos sérüléseket okozott. Mindkettőjüket mentő szállította kórházba, a kezén sérült tanulót megműtötték. A diákok jól vannak, csütörtökön hazamehetnek a kórházból – tette hozzá.

Az intézmény álláspontja szerint „véletlen baleset történt”, amely „a rémhírekkel ellentétben” nincs összefüggésben a nyílászárók állapotával.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében megtették a szükséges intézkedéseket – közölte az intézményvezető. Azt nem tudni, ez pontosan mit jelent.

A gimnázium közleményében valószínűleg a Momentum elnökségi tagjának szerdai közleményére céloztak. Dukán András Ferenc ebben azt írta: felháborodott szülők értesítették arról, hogy a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, ahol korábban ő is tanított, komoly baleset történt. Az egyik ablak tokkal együtt rázuhant két diákra, beborítva őket üvegszilánkkal. A diákok elmondása szerint a folyosón vérfoltokat hagytak hátra, amikor a kötözőhelyre kísérték őket – állította a politikus.

Szerinte az iskolában évtizedek óta megoldatlan a nyílászárók cseréje, több ablakot kényszerből beszegeltek már, nehogy nyitás közben kiessenek a helyükről. Dukán András Ferenc hozzátette: a fideszes Németh Szilárd körülbelül másfél évvel ezelőtt nyilvános sajtótájékoztatón tett ígéretet az iskola felújítására. A közlemény végén a Momentum elnökségi tagja pártjának oktatással kapcsolatos ígéreteit hangoztatta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!