szerző:
hvg.hu

A bíróság pénteken dönt kilenc ember lakhelyelhagyási tilalmáról.

Az ügyészség a Groupama Arénában történt verekedés ügyében őrizetbe vett emberek közül tovább kilenc esetében indítványozta lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint azt, hogy tiltsák el őket sportrendezvények látogatásától a kényszerintézkedés idejére – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtök délután.

A bíróság két ember esetében már múlt héten lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgatott ki, akik közül összesen 10 embert vettek őrizetbe – az ügyészség közülük indítványozott kilenc ember esetében lakhelyelhagyási tilalmat. Nyomkövetőt alkalmazását is javasolták. Minderről pénteken dönt a bíróság.

Az ügyészség az őrizetbe vettek közül egy ember szabadlábra helyeztetett, mert nála semmilyen kényszerintézkedés elrendelését nem látták indokoltnak.

November 4-én, szombaton a Groupama Arénában megrendezett FTC–DVSC-focimeccsen FTC-drukkerek egy 30-50 fős csoport tagjaként rátámadtak a két férfira, akik közül az egyik könnyebb, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény szerint a súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esélye is fennállt, és kizárólag a véletlennek köszönhető, hogy végül ez nem történt meg. Emiatt már maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete is megállapítható – közölte az ügyészség.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Feladta magát az utolsó keresett fradista is

Már húsz embert gyanúsított meg a Groupama Arénában történt tömegverekedéssel összefüggésben a rendőrség. Az eddig körözött négy férfi önként feladta magát.

Kitervelt, barbár gyilkosság – Erdogan kitálalt a szaúdi újságíró megöléséről

Kitervelt, barbár gyilkosság – Erdogan kitálalt a szaúdi újságíró megöléséről

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

Viharos széllel érkezik a hidegfront

Viharos széllel érkezik a hidegfront

30 éve volt az utolsó október 23-a, amikor a pártállam még ki tudta mutatni a foga fehérjét

30 éve volt az utolsó október 23-a, amikor a pártállam még ki tudta mutatni a foga fehérjét

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe