szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz szerint az elmúlt napok fejleményei újra igazolták, hogy a brüsszeli döntéshozók Soros György kézi vezérlése mellett hozzák meg "migránspárti döntéseiket" – adta hírül az MTI. Az egyetlen szépséghiba: olyan információra alapozzák állításukat, amelyet magától észre sem vett a kormánypárt.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Soros György az elmúlt napokban ismét Brüsszelben járt és "eligazítást tartott". Ahogy mondta: egy, az internetre felkerült kép igazolja, hogy a milliárdos Cecilia Wikström svéd liberális EP-képviselővel, az "egyik legbefolyásosabb bevándorlásügyi politikussal" találkozott november 10-én. (A megfogalmazás is csúsztatás: a kép nem felkerült, hanem maga Wikström rakta ki.) A kormánypárt szóvivője aláhúzta, hogy Wikström készítette elő azt a jelentést, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament, annak tartalma pedig pontról pontra visszaigazolja a milliárdos elgondolásait.

Csakhogy a párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs e hét elején még arról beszélt: a napokban megy majd Soros Brüsszelbe. Jövőidőt használt, nem múltat. Tévedett. A kormánypárt ugyanis nem vette észre, hogy Soros több mint egy hete már megjárta az unió székhelyét. Megkérdeztük Hidvéghit, mi volt bejelentésének forrása, mire szerdán a hvg.hu-val azt közölte: a Népszavában olvasta.

Igen, a kormánypárt, amely azt mondja, ő leplezi le Brüsszelt és megvédi Sorostól a magyar embereket, a Népszavára támaszkodik harcában. És még azt sem helyesen értelmezi. A hír ugyanis nem volt igaz.

A hvg.hu szerdán tételesen bemutatta, hogy Soros nem tervez Brüsszelbe menni, mert napokkal korábban már járt ott. És többek között a Wikström-fotóra is felhívtuk az illetékesek figyelmét. A Fidesznek ezek után további három nap kellett, hogy a hvg.hu információját feldolgozza, és ez alapján újabb hangzatos bejelentést tegyen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
G. M. Itthon

A Fidesz nem csak hazudik, de vak is: Soros nem megy Brüsszelbe, hanem ott járt

A jövő héten "Soros György Brüsszelbe látogat eligazítást tartani" – jelentette be drámai hangon Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn. A nagy leleplezéssel két baj van: egyrészt az állítás hamis, másrészt a Fidesz képességeit kérdőjelezi meg a tény, hogy elmulasztotta észrevenni Soros múlt heti brüsszeli útját.

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Embertelen húzás: már az asztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor lefújták a műtétjét

Embertelen húzás: már az asztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor lefújták a műtétjét

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás